Saturday, January 06, 2007

Hang'em High

Cineva a zis la un moment dat că un popor care îşi omoară conducatorii îşi merită soarta... cu prea puţine excepţii, sunt de acord.
O mascaradă pe care ei au numit-o proces, jucată de un tribunal ilegal constituit, a avut ca rezultat condamnarea la moarte şi executarea soţilor Ceauşescu în prima zi de Craciun din '89. Nu voi intra în amănunte pentru că ştiu prea puţine şi fiecare are dreptul să interpreteze cum crede de cuvinţă informaţia şi faptele. Citez totuşi o singură replică din timpul procesului, replică ce mi-a rămas în minte:

PROCURORUL VOINEA: Domnule preşedinte, dacă acest inculpat paranoic nu are nici un cont, să incheiem şi noi conturile cu el, că se pare că nu ne putem înţelege.
[ procurorul se adresează judecătorului Gică Popa, referindu-se la presupusele conturi în valută ale soţilor Ceauşescu ]


Suntem singurul popor pe care îl ştiu să-şi fii omorât doi conducători în mai puţin de 50 de ani... Cu toate că Germania a produs două războaie mondiale, a primit pagube de război şi de la fosta aliată, România, ţară cu unele dintre cele mai mari pierderi omeneşti, raportate la numarul de trupe combatante. Dar ei nu l-au omorât pe Hitler!

____________________________________
L-au spânzurat... tribunalul irakian, marioneta cu miros de ţiţei a lui G.W.Bush, l-a judecat, condamnat şi executat pe Saddam Hussein. Execuţie în grabă mare, nu cumva să-i prindă sărbătorile şi să fie nevoiţi să amâne distracţia cu patru zile (sau şi mai rău, să se vadă fostul dictator cu un picior în 2007)... Pe de altă parte Afganistan-ul lui BinLaden cel bărbos şi rău se zice că n-ar prea avea petrol. Să-i acordăm circumstanţe atenuante lui George pentru pitstop-ul din Irak!

Din păcate privirea sfidătoare a condamnatului se pare că are efect şi dincolo de groapă pentru că până acum cel puţin patru copii i-au urmat îndeaproape exemplul. În timp ce doi dintre ei au încercat să mimeze execuţia, o fetiţă de 15 ani din India s-a spânzurat în semn de protest!
Şi iată cum cercul se închide şi ne întoarcem pe plaiuri mioritice... al patrulea copil era român. Şi el a încercat metoda irakiană... De ce am spus toate lucrurile astea? Probabil pentru că în timp ce prezentatoarea citea de pe prompter ştirea, pe ecran erau difuzate iar şi iar imagini din timpul execuţiei lui Saddam. Poate, poate mai repetă careva isprava şi mai au o tură de material incendiar pentru oripilarea audienţei şi aruncarea în aer a rating-urilor. N-are sens sa menţionez despre care post TV e vorba pentru că sunt convins că toate au făcut acelaşi lucru...

1 comments:

aL said...

imi place cum ti-ai expus p-ctul de vedere...it actually makes sense.:) Noh..foarte bine bah! Mi-a placut,desi ma asteptam sa fi pus si ceva poze "additional" ;p

Post a Comment