Tuesday, February 09, 2010

„După Blocurile Gri” / 01


În drumul meu zilnic spre „patru covrigi, vă rog” şi înapoi la lucru, de câteva zile încoace am început să merg şi pe aleile din spatele blocurilor. La un moment dat am văzut o mână care scutura o pătură la un geam de la parter şi un câine care privea operaţiunea de sub geam. De fapt am văzut imaginea pe care aş fi putut-o face dacă aveam aparatul la mine.
Am revenit „înarmat”. Nu mai era nici mâna, nici pătura şi nici câinele. Am găsit alte chestii în schimb, dar a ieşit o porcărie aşa că voi persevera. Undeva în mintea mea am concluzionat că lucrurile faine (a se citi „pozabile”) se întâmplă în spatele blocurilor. :)


Olympus OM1 / 50mm / Agfacolor 100

12 comments:

Anonymous said...

Hehe, in astfel de momente mie mi-e ciuda ca nu am in ochi un aparat de fotografiat. Sa clipesc si sa se faca poza! :D

Spiritul timpului said...

Si-a pus omul scaunel sub salcam ca sa stea la contemplat intocmai ca Moromete

Unknown said...

Inedite momente, te fac sa zimbesti...Foarte bine vazut si prins !

Septimia said...

moromete:)))

Anonymous said...

Care este expunerea la fotografia cu scaunul? Presupun ca era 50 - 1.8-ul. Apropo, se mertia sa investesc si sa invat sa developez alb-negru? (Am facut deja un fomapan si un tmax100)? Multumesc

alinCiortea said...

expunerea era cea corecta :)) (+1/2 stop - compensare pt zapada). nu, nu-s ironic sau ceva...

50/1.8, da.

daca te pasioneaza si nu abandonezi developatul dupa doua, trei filme merita. investitia initiala e undeva la 150 de roni, cu tot cu tanc de developare, deci nu o suma foarte mare. ulterior cumperi doar chimicale, in functie de preferinte. pt inceput recomand fomadon r09, fomafix si fotonal, toate de la foma (foma mures sau f64). cam 60 de roni toate trei (rev de 250ml, fixator concentrat 1l si fotonal - agent de spalare super concentrat - 250ml). ar trebui sa te tina vreo 25-30 de filme. (fotonalul te tine pana dupa apocalipsa)

bafta! :)

Anonymous said...

Dar pot developa cate un film cand-si-cand, sau trebuie sa le adun .... apropo, se merita o rola de-aia kilometrica de alb-negru? Poate mai scad costurile filmului alb-negru, nu stiu. Ca un foma 100 este destul de scump. Si nu mnetionez ca aveam setat iso 200 pe aparat. Deci ce va iesiii?

alinCiortea said...

poti developa cand vrei. de meritat merita sa iei la rola dar implica si alte costuri (bulk loader). pt inceput nu cred ca e cazul.

trebuie compensata subexpunera prin supradevelopare. ask google :)

Anonymous said...

Cred ca primele doua role pe care le-am facut le voi da la cineva sa le developeze... ca sa nu stric bunatate de filme (un fma 100 si un tmax100). Intai sa-l gasesc.

Intrebare... bre, dar matale altceva, in ultima vreme, nu mai gasesti de fotografiat, decat nud? Dar fotografiaza domnule ceva mai instructiv, mai folositor pentru ... degeneratiile care vin !!! Ca numai la prostii le sta capul! Ai putea sa le fii de folos in vreun fel, dar constructiv, educativ, spiritual chiar, daca nu... traditional. Multumind pt reply-uri, sper totusi sa nu deranjeze ultimele randuri.

Respect

alinCiortea said...

eu pozez pentru mine, nu pentru (de)generatiile care vin. besides, (inca) n-am un cuvant de spus.

Anonymous said...

Prin orice faci ai un cuvant de spus. Stai sa caut un link la o poezie...
http://cuvant.credo.ro/2006/05/23/o-om-de-sf-ioan-iacob-hozevitul/


asta are strofele aranjate cum trebuie :
Se cheama "O, Om, ce mari raspunderi ai"

http://www.crestinul.org/ImplinireaVremii/IV12/pag6.htm



Succes la fotografii. Dar gandeste: nu faci multi 'purici' cu nudurile, hai a vedem o creatie, ceva de iesit din moleseala asta care a cuprins tara. Revenire la traditii (radacini de fapt - sa nu mai umblam chiauca, sa stim cine suntem, de unde am plecat si spre ce scop ne indreptam), nu stiu... revenire la credinta, la bunatate, la Dumnezeu. La ... omenie (nu numai ochiul-dracului - banul). Hai sa ne gandim toti fotografii... ca prea mult e rau in tara asta.

alinCiortea said...

clar avem opinii foarte diferite. nu intru in detalii :)

Post a Comment