Thursday, January 25, 2007

Les Misérables


Protest inedit în Complex!
TIMIŞOARA - Localurile din Complexul Studenţesc din Timişoara s-au inchis astăzi, în semn de protest faţă de intenţia administraţiei municipale de a interzice vânzarea de băuturi alcoolice în baruri, cluburi, săli de jocuri, restaurante şi magazine alimentare.
(sursa - tion.ro)

[...] multe legi te invită să gândeşti ca o vită [...]

semianalfabeţi în fotolii visează victorii [...]
suntem conduşi de molii [...]
mulţi parlamentari inculţi au cântat pe la nunţi.

( cheloo - 'definitia 24378' )


Aleşii poporului ţin neapărat să ne demonstreze iar şi iar o teorie veche: coeficientul de inteligenţă nu are nici o legătură cu capacitatea de conducere (şi aici nu mă refer la automobile). După o oarecare analiză a realităţii înconjurătoare aş fi tentat să afirm că un IQ prea mare poate fi de-a dreptul dăunător!

*

Ne-am dori cu toţii un campus universitar ca cele din filme, cu alei pietruite, cu cămine curate, cu camere mari şi luminoase sau cu verdeaţă şi domnişoare draguţe şi senzuale învăţând la umbra vreunui pom. Ne-am dori... în schimb avem bălţi la fiecare metru, mai multă mocirlă decât la Rovine şi gunoaie care în curând vor prinde viaţă. Iarbă? Avem şi din aia, dar eu nu m-aş aşeza pe ea cu gândul să citesc la umbra vreunui pom. Şi asta nu doar pentru că nu sunt o domnişoară senzuală.

După orice ploaie asemănarea dintre complex şi mai-ştiu-eu-ce sat desfundat devine izbitoare. Studenţii au învăţat să ignore impedimente minore ca mizeria, noroiul sau sutele de maşini parcate oriunde şi oricum, după posibilităţi. Le ignoră şi trec mai departe cu aceeaşi nepăsare cu care edilii ignoră dezastrul din complex.

*

Nutriţioniştii afiliaţi consiliului local au descoperit în sfârşit că ce se numeşte la americani junk-food poate avea repercursiuni grave asupra sănătăţii studentului. Au mai aflat că berea băută cu prietenii în "birtul" de lângă cămin ar putea afecta grav puterea de concetrare a studentului. În consecinţă s-au gândit că ar fi o idee bună să interzică vânzarea oricărui fel de alcool în complex şi de asemenea să închidă fast-food-urile cauzatoare de hipercolesterolemie şi probleme cardio-vasculare după ora 00. Rezultatul prognosticat de dânşii ar putea fi Super-Studentul, un student de rasă superioară, sănătos tun datorită unei alimentaţii sănătoase, neviciată de alcool şi grasimi, precum şi datorită efortului fizic revigorant pe care trebuie să-l depună în timp ce se deplasează printre gunoaiele, gropile şi mocirla complexului. Super-Studentul va fi mândria sistemului românesc de învăţământ iar complexul studenţesc timişorean va deveni rapid prototipul campusului universitar european.


Domnilor edili, vă mulţumim din suflet pentru intenţiile dumneavoastră şi pentru grija faţă de studenţi de care daţi dovadă!

*

Aşa arată complexul în care locuiesc şi învăţ de aproape 5 ani. Aşa arată complexul în care trăiesc mii de viitori medici, ingineri, economişti, profesori sau avocaţi.
Deschideţi bine ochii, stimaţi conducători! Aşa arată viitorul pe care îl faceţi!


11 comments:

Anonymous said...

Corect! acid si la obiect!

Anonymous said...

ba,ai iarba?! :D

Radu said...

bă eşti pro sau contra? :D
http://apps.tion.ro/tools/minited2002/welcome.asp?id=1596&aid=4919

Anonymous said...

Trist dar adevarat.. Se puteau face multe alte lucruri daca aveau chef de noi legi si prostii. Dar asa nu poate nimeni sa spuna ca nu au facut nimic. Ce sa faci, poate suntem mai europeni asa?!

Anonymous said...

cine stie poate vor sa faca parcari in locul fast-foodurilor , parcuri in locul gunoaielor si sali de cinema in loc de Teqiula :)) ... si poate k in colaborare cu BOR [biserica ortodoxa romana] deschid ceainarii cu muzica de specialitate care inchid la ora 9 [24 e totusi prea tarziu]....
PS: din cate am inteles pt ei [3dilii urbei noastre] complexu se termina exact in fata la mayday[str daliei] si la discoteca aia [vecina cu mayday-ul] ..asa k stau si ma intreb cine are bar pe daliei ? ;)

Anonymous said...

Mizerie. Tema usoara, abordata superficial, unele poze bune. Cum ramane cu mizeria din capul celor care traiesc acolo, cauzata partial si de comercializarea bauturilor alcoolice in complex? Sau aia e mai greu de pozat... Stiu ca poti mai mult, so keep up the good work.

Anonymous said...

pozele din postul ăsta nu se doreau artistice. la fel cum textul nu se dorea "susţinător" al protestului barmanilor. celor care m-au înţeles greşit le recomand să încerce să mai citească o dată, cu mai multă rabdare.

am să fac totuşi un foarte scurt rezumat: acest post reprezintă protestul MEU la adresa incapabililor care, prin deciziile lor "salvatoare" au dus la acest portest (despre cel din complex e vorba)

am să detaliez în viitorul apropiat! mulţumesc!

Anonymous said...

Oricat ar parea de stupid pentru voi, existenta birturilor pline de alcool si deschise non stop nu obliga pe nimeni sa devina alcoolic.

Chiar credeti ca le vor inchide pe acestea, nu se vor gasi altele? Poate vor fi mai departe, dar cu timpul populatia complexului se va obisnui.

Sunt impotriva acestei "legi" pentru ca intr-un loc unde salile de lectura sunt niste camere, este nevoie de mancare chiar si nesanatoasa si chiar si dupa anumite ore.

Sunt impotriva acestei "legi" pentru ca nu vad nimic rau in a iesii cu prietenii la o bere si a ramane dupa ora 24.

Sunt impotriva acestei "legi" pentru ca locurile de munca vor fi reduse semnificativ.

Sunt impotriva acestei "legi" din multe motive si totusi, educatia este pe primul loc.

Daca nu ne place ce gasim aici, de ce nu plecam?

Anonymous said...

Alin, ceea ce ai fotografiat tu nu e decat oglinda dezinteresului general: al studentilor si al administratiei complexului.

Anonymous said...

absolut! totuşi, trăind acolo de 5 ani, pot afirma că vina administraţiei este mult mai mare decât cea a studenţilor. prea puţine dintre gunoaiele ilustrate mai sus sunt efectiv aruncate de studenţi; ghenele sunt mai tot timpul înfundate, coşurile de gunoi de pe alei ori nu sunt golite la timp ori, sunt ori sparte etc.

nu cred că studenţii trebuie să ridice indicatoarele căzute în disgraţie, să repare aleile şi să mute munţii de gunoaie...

momentan cel puţin (şi ceva vreme de acum înainte), UE reprezintă doar vopseaua nouă, albastră şi frumos lucitoare de pe EXTERIORUL gardului ce ne înconjoară - în interior au rămas aceleaşi mizerii, aceiaşi oameni şi aceleaşi mentalităţi bolnave.

Anonymous said...

eu sunt de acord. Am 25 de ani si locuiesc in complex din totdeauna. A devenit cea ma inspaimantatoare zona. Nu mai sunt in siguranta nici daca merg dupa paine cand se insereaza. Iar dimineata la 5 cand merge mama la lucru intalneste numai grupuri de studenti alcolisti obraznici care sparg si tipa.Educatie sau distractie.Si mie imi plac cluburile si cafenelele, mai ales ca sunt aproape de casa si nu trebuie sa bat tot orasul pentru a bea o cafea , dar cu toate acestea votez pentru desfintarea lor din complexul studentesc. Educatia are prioritate. Sau macar sa se faca o proba . Culmea; parcul Poporului din complex s-a putut distruge pentru Hotel NH . Birturile nu se pot inchide?.. mai ales ca toti administratorii de cluburi,birturi si cafenele sunt arabi si indieni fara scoala care traiesc la noi in tara si se dau mari pe bani nostri.
Nu mai judeca nimeni in tara asta .

Post a Comment