Monday, October 20, 2008

Atenţie, bălegar!

Tocmai am traversat 8 judeţe într-un periplu de un weekend, nu că ar fi mare realizare. Chiar dacă privitul prin geamul maşinii e cel mai probabil începutul unei serii de prejudecăţi, diferenţele se văd şi la 100 de km/h, la fel cum se văd la 6 (mersul pe jos, cu alte cuvinte).
Respectivele judeţe au fost, în ordinea lor administrativă: Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna, Buzău şi Vrancea. Cel mai frumos dintre toate a fost de departe Buzăul. Sate curate şi îngrijite, drumuri ca-n palmă şi o omogenitate parcă neromânească. La cealaltă extremă tronează Alba... am avut parte de cele mai proaste drumuri (o mare de gropi interconectate prin istmuri de asfalt), cel mai urât oraş (Blaj) şi cel mai urât sat (Jidvei - imagine that!). Sibiul (judeţul) concurează serios cu Alba la capitolul drumuri, iar ca să trecem prin Sibiu (oraşul), vineri pe la ora 17, am avut nevoie de vreo 45 de minute... În Braşov, pe ruta Codlea-Hălchiu-Hărman ce ne-a scutit de chinurile traversarii oraşului, singurele indicatoare de pe marginile drumului (ne-iluminat, ne-marcat, ne-nimic), din 200 în 200 de metri şi pe o distanţă de vreo 15 km în mijlocul câmpului, ne înştiinţau că drumul a fost reparat de consiliul judeţean BV.

Ca fapt divers, interesant mi s-a părut că, cu cât mă apropiam mai mult de vest, cu atât erau mai multe excremente bovine prin sate...


Aiurea.

DISCLAIMER: cele de mai sus sunt o pură constatare; cei ce se simt jigniţi de ele probabil au şi motive.

LE> avem şi o primă "victimă": IP 89.137.50.245 (momentan), ISP: Astral Alba Iulia Docsis Network.

1 comments:

Anonymous said...

Sibiul are prea multe gropi, si are prea putine indicatoare. De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, nu are deloc indicatoare. Este orasul fara de indicatoare. Si cu gropi. Combinatie deosebita de altfel.

Dar tot iubesc Sibiul.Faptul ca nu are indicatoare, m-a facut sa fiu nevoit sa invat cat de cat orasul.

Si totusi, rau e fara indicatoare... si cu gropi.

Post a Comment